ŞANLIURFA SİVEREK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Müdürlüğümüz ve Siverek Belediyesi SIFIR ATIK İşbirliği Kapsamındaki Eğitimlerimiz Devam Etmektedir

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Büromuz ile Siverek Belediye Başkanlığı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile sıfır atık ve eğitim projesi kapsamında okullarımızda 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarına devam ediyor.
Müdürlüğümüz ve Siverek Belediyesi SIFIR ATIK İşbirliği Kapsamındaki Eğitimlerimiz Devam Etmektedir

              Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından ülke çapında başlatılmış olan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında; Milli Eğitim Müdürümüz Nuri Kapanoğlu ve Belediye Başkanımız Ayşe  Çakmak ın katılım ve destekleriyle Siverek genelinde  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Büromuz ile Siverek Belediye Başkanlığı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile sıfır atık ve eğitim projesi kapsamında okullarımızda 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik bilinçlendirme ve  yaratma çalışmalarına devam ediyor.  

             Ambalaj atıklarının çöp olmadığı ve geri dönüştürülüp ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğinin vurgulandığı etkinlikte çocuklara; "Atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, israfı önlemek, kaynakları verimli kullanarak yarınlara temiz ve sağlıklı bir dünya bırakmak" hedefiyle öğrencilere eğitici sunum yapıldı.


            Etkinlikte; atıkların ne olduğu ve türleri, ambalaj atıkları, ambalaj atıklarının çöpe atılmayıp ayrı bir torbada biriktirilmesi, geri dönüşümün önemi, israfı önlemek ve çevre bilinci oluşması' konularında da bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin de katılımı, soruları ve yanıtlarıyla interaktif şekilde gerçekleşen bilgilendirmenin ardından geri dönüşüm konulu kitapçıklar, çevre bilinci ve atıkların geri dönüşümü konusunu işleyen videonun gösterimi gerçekleşti.

04-12-202304-12-202304-12-202304-12-2023

Güney Mah.Atatürk Bulvarı No 72 Siverek - 04145521422

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.