ŞANLIURFA SİVEREK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Okullara GSM Operatörü tarafından GSM şebekesi üzerinden mobil geniş bant internet erişiminin sağlanması

İhale kapsamında aşağıda yer alan okullar GSM operatöründen mobil erişim hizmeti sağlanacaktır.  Söz konusu okullarda hâlihazırda uydu interneti olan okulların aboneliği GSM üzerinden hizmet almaya başlanmasına müteakip kapatılacaktır. Uydu internet kurulumunu bekleyen okulların kurulum planı iptal edilmiştir. Türk Telekom tarafından Uydunet/Adsl/wimax/fiber vb. hizmet alan okul varsa belirtilmesi ve okulların yetkili kişilerinin ad-soyad ve iletişim bilgilerinin(cep telefonu)  işlenerek 23.09.2019 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.
Okullara GSM Operatörü tarafından GSM şebekesi üzerinden mobil geniş bant internet erişiminin sağlanması

İLGİLİ OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE

 

1 - OKULLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

2 - FORMA GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ. 


 NOT:UYDUNET bağlantısı kullanan okullarımız formu açamamaktadır. Telefondan yada merkezde bir internete bağlanarak forma ulaşabilirsiniz.

 

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de GSM teknolojileri ge1işmekte ve yapılan yatırımlarla her geçen gün kapsama alanı da artmaktadır. Ayrıca uydu erişiminde sınırlı bir kapasite bulunmasına karşın 3G ve 4,5 G teknolojileri daha düşük maliyetler ile daha yüksek bant genişliği ve daha fazla veri transfer imkânları sunulabilmektedir.

 

Bu sebeple uydu erişimi sözleşmesi kapsamında erişim sağlanan okulların bir kısmının GSM kapsama alanında bulunduğu hususu da değerlendirilerek bahse konu okulların internet hizmetlerini iyileştirmek için Genel Müdürlüğümüz tarafından Okulların GSM Şebekesi İle Geniş Band İnternete Erişim Hizmet Alımı İhalesi yapılmıştır. 

Söz konusu hizmetin özellikleri aşağıda belirtilmektedir.

Okullara GSM Operatörü tarafından GSM şebekesi üzerinden mobil geniş bant internet erişimini 36 ay süreyle sağlanacaktır. Erişim öncelikle 4,5G veya daha üst, mümkün olmaması durumunda 3G ile sağlanacaktır. GSM Operatörü, sözleşme süresince internet erişim hizmetinin her türlü bakım, onarım ve işletme faaliyetlerini kurumumuz adına yürütecektir. Okullara 1 adet LTE router kurulumu yapılacaktır.
Birden fazla binaya sahip okullarda LTE router okul müdürünün bulunduğu binaya kurulacaktır. 
Cihazlarla beraber bir adet, 150 cm uzunluğunda, cat6 kablo ve 1 adet akım korumalı enerji prizi okullara ulaştırılacaktır. LTE router 10/100 Mbps Ethernet portuna sahip olacak ve ağa aynı anda en fazla dört kullanıcı bağlanacaktır. Gsm operatörü okul başına aylık kota olarak 50 Gigabyte hizmet sunacak. Okulların internete erişimi ile ilgili BTK tarafından belirlenen "Çocuk Profili" kullanılacaktır. Hizmet alımı kapsamında okulda kullanılacak olan her tür donanım Okulların demirbaşı olarak teslim alınamayacak olmakla birlikte fiziken bu donanımlar idarelerin denetim ve kontrolü altındadır. Okulun aboneliğinin başlaması için okulda sistemin çalıştırılması ve hız testinin gerçekleştirilerek matbu tutanağa bağlanması esastır. Sistemin çalıştırılması ve hız testi yüklenici ve okul temsilcisi tarafından birlikte yapılabileceği gibi cihazın gerekli konfigürasyonları yapılarak okula gönderilesi halinde yalnız okul temsilcisi tarafından da yapılabilir ve matbu tutanağa bağlanabilir. Söz konusu tutanak Genel Müdürlüğümüze ulaştırılacaktır. Gsm operatöründen kaynaklanan okulların hizmet almasını etkileyen arızaların çözüm süresi 3 (üç) iş günüdür.

 

FERİT KARAOĞLU

ŞUBE MÜDÜRÜ

 

Bilgi için;

İSMET ÖZER

Fatih Eğitmeni

Güney Mah.Atatürk Bulvarı No 72 Siverek - 04145521422

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.