ŞANLIURFA SİVEREK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İhtiyaç Fazlası Etkileşimli Tahta (ET) Tespiti

İhtiyaç Fazlası Etkileşimli Tahta (ET) Tespiti

İlgi: İl Millî Eğitim Müdürlüğünün 06.01.2022 tarih ve 40700854 sayılı yazısı.

 

İlgi yazı ile Eğitimde FATİH Projesi kapsamında birçok okulumuzda Etkileşimli Tahta (ET) kurulumları tamamlanmış henüz kurulum yapılmamış olan okullarımız için de keşif ve kurulum süreçleri devam etmektedir. Öğrencilerimizin eğitim öğretim süreçlerine aktif bir şekilde  katılımını sağlayan ET'lerin etkin ve verimli kullanımı oldukça önem arz etmektedir. 

Okullarımızın yoğun bir şekilde ET'lere  ihtiyaç duyduğu bu dönemde  yanlış uygulamalar okullarımız arasında ciddi fırsat eşitsizlikleri oluşturmakla beraber ciddi bir kamu zararının oluşmasına yol açmaktadır. Bu sebeple;

1-Kütüphane, toplantı salonu, öğretmenler odası, idari odalar, mescit ve aktif kullanılmayan dersliklerde ET olmayacaktır.

2-2022-2023 eğitim öğretim yılında kullanılacak olan ancak halihazırda  eğitim öğretimin devam etmediği dersliklerde ET olmayacaktır.

3- Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri, Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okullarında ET olmayacaktır.

4-Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar dışında (Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık vb.) ET kurulumu olmayacaktır.

Söz konusu alanlarda kurulan ET lerin ekteki forma işlenmesi ve formun 12.01.2022 tarihi mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Hizmetleri Bölümü'ne resmi yazı ile bildirilmesi gerekmektedir. 

Yapılacak çalışma sonunda yukarıda belirtilen alanlarda kurulum yapılmış olmasına rağmen bildirmeyen okul müdürlükleri hakkında Müdürlüğümüzce  inceleme ve soruşturma başlatılacaktır.

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 

 İhtiyaç Fazlası  Etkileşimli Tahta (ET) Tespiti ilgili sorularınız için FATİH PROJESİ İLÇE KOORD. iletişime geçebilirsiniz.

Ek; 1-ET Tespit Formu (Excell Dosyası) /meb_iys_dosyalar/2022_01/07145920_ET_Tespit_Formu.xlsx   

Güney Mah.Atatürk Bulvarı No 72 Siverek - 04145521422

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.