ŞANLIURFA SİVEREK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Kodlama Merkezimiz Sayesinde Öğrencilerimiz Hayal Ettikleri Oyunları Kendileri Tasarlıyor

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bilişim öğretmenleri tarafından tamamen atıl durumda bulunan bilgisayarlardan, kodlama laboratuvarı kurdu.  
Kodlama Merkezimiz Sayesinde Öğrencilerimiz Hayal Ettikleri Oyunları Kendileri Tasarlıyor

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bilişim öğretmenleri tarafından tamamen atıl durumda bulunan bilgisayarlardan, kodlama laboratuvarı kurdu.

Siverek Osman Esat Efendi ortaokulunda bir sınıfı kodlama merkezi yapan gönüllü öğretmenlerimiz, bu sınıfta mesai saatleri dışında tamamen gönüllü olarak ilçenin değişik okullarında okuyan üstün zekalı öğrencilere ders veriyor.

Kodlama merkezine gelen öğrenciler burada hayal ettikleri oyunları tasarlayarak, hayata geçiriyor. 30 öğrencinin eğitim gördüğü kodlama merkezinde, öğrenciler akıl, zeka oyunlarını, uzay bilimleri ve robotik alanlarda eğitim alıyor.

Siverek ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Ömer Halil Yeşildağ , “Benim daha öncede kodlamaya merakım vardı. Siverek’te kodlama merkezinin açıldığını duydum ve hemen gelip kaydımı yaptırdım. Birkaç gün içerisinde kodlama hakkında çok güzel bilgiler uygulama şeklinde aldık ve kendi tasarladığımız oyunları dahi yapar olduk”

Kodlama merkezi gönüllü sorumlusu Sertaç İlhan yaptığı açıklamada, “ Biz bu laboratuarı öncelikle ciddi anlamda çalışan bileşim teknolojileri öğretmenleriyle yaptık. Daha önce istişarelerimiz sonrasında Siverek’te ciddi anlamda böylesi bir laboratuara ihtiyaçları olduğunu kanısına vardık. Gerekli mercilere başvurduğumuzda, laboratuarların kurulmadığı cevabını aldık. Bunun üzerene İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nuri Kapanoğlu’na başvurduk, sağ olsun desteklerini bizden esirgemedi. Bunun üzerinde köylerimizde ve birçok okulda atıl durumunda olan bilgisayarları toplayarak, arkadaşlarımızla birlikte tamir ettik.  Bu tamir ettiğimiz bilgisayarlarla bir yazılım ve kodlama laboratuarını kurduk ve çokta güzel ve ciddi bir laboratuar kuruldu. Bu başarı gönüllü olarak bu işe kendilerini adayan Bileşim teknolojileri öğretmenlerimize aittir. Çünkü hiçbir ödenek almadan biz bunu gerçekleştirdik.  Laboratuarımız bir okul veya bir sınıftaki öğrenciler için kurulmadı, ilçede bu kodlama ve yazılıma meraka olan tüm öğrenciler içindir ve şimdi burada eğitim alan öğrenciler değişik okullardan buraya gelmişlerdir.

Amacımız teknoloji trenini kaçırmamak

Günümüzde teknolojinin hızlı bir şekilde geliştiğine dikkat çeken İlhan; “ Bizde Siverek’li öğrencilerin bu teknoloji trenini kaçırmamaları için çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Çünkü gerçekten Siverek’te 80 bine yakın öğrenci var ve bu öğrenciler arasında çok sayıda yetenekli öğrenciler var, bizde bunları açığa çıkarmak istiyoruz. Böyle bir şey yapmasak bu öğrencileri kaybederdik,  bunları kaybetmek ülkemiz içinde bizim içinde çok büyük bir kayıp olur. İşte bunlara dikkate alarak gönüllü öğretmenlerimizle birlikte gece gündüz demeden, mesai saatlerimiz dışında da bilgisayarlarımızın tadilat işlerini yaptık ve tamamen atıl durumunda olan malzemelerle bu laboratuarı bu hale getirdik.

İlçede STEM merkezi istiyoruz

İlçede yüksek oranda üstün zekalı öğrencilerin bulunduğunu Söyleyen Sertaç İlhan; “ Bu yazılım ve kodlama merkezimizden sonra, amaçlarımızdan biride bir STEM merkezi kurmak, STEM merkezi ilçemizde açılacak olursa, öğrencilerimiz burada yazılımı ve kodlamayı, kodu, cisimleri sanal ortamda hareket ettirmeyi öğrenecekler, STEM merkezinde ise, olayı biraz daha mekaniğe çevirecekler. Örneğin; yazılımda çizgi filim yapıyorsa, STEM merkezinde de kendi robotunu tasarlayacak ve yapacak. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şerafettin Turan’dan bunun desteklerini ve sözlerini aldık. Bize robotik malzemeler geldiği gibi, hemen robotik uygulamalara başlayacağız. Bu çalışmalarımızda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nuri Kapanoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi

01-03-201801-03-201801-03-201801-03-2018

Güney Mah.Atatürk Bulvarı No 72 Siverek - 04145521422

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.