ŞANLIURFA SİVEREK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Yıl Sonu Sergisi

Siverek ilçesi Halk eğitim müdürlüğü kursiyerleri tarafından yılsonu sergisi açıldı.
Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Yıl Sonu Sergisi

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesin de, Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan ürünler yılsonu sergisinde halkın beğenisine sunuldu.

İlçenin Camikebir Mahallesinde bulunan Müdürlük binasında yöresel halay eşliğin de açılan sergide, Telkari, Resim, takı tasarımı, giyim, nakış ve ahşap ürünlerinden oluşan eserler sergilendi.

Sergiye katılan konuklar Müdürlük binası bahçesin de kurulan Karacadağ kıl çadırında ağırlanarak, çiğ köfte ile yöresel yemekler ikram edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nuri Kapanoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti.” Siverek Halk Eğitim Merkezi olarak, bir yıl boyunca öğretmen ve kursiyerlerimizin yaptığı eserleri sergiledik. Sergimize katılan tüm daire amirlerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Halk eğitim olarak her yıl düzenli olarak bu yılsonu sergisini açıyoruz. Tüm çalışmalarımızda halkın kültürünü yansıtmaya çalışıyoruz. Örneğin müdürlük binamız bahçesinde kurduğumuz kıl çadırı Siverek Karacadağ yayla kültürünü yansımakta, biz de bununla bu çadır kültürünü tekrardan insanlarımıza hatırlatmak istedik. Bunun dışında ikramlarımız da bölgeyi anımsatan, çiğköfte, şıllık tatlısı, keşkek, kenger yemekleri gibi doğal ve yerel ikramlar sunduk. Yine karakeçi kilimlerinden tutunda, elişleri, nakış işleri, halk giyimlerine kadar kültürümüzü anlatan güzel şeyler ortaya çıkarmaya çalıştık ve halkımızın beğenisine sunduk. Sergimiz 3 gün boyunca açık kalacak, sergimize herkesi bekliyoruz” ifadelerini kulandı

Halk Eğitim yıl sergisi açılışına Siverek Milli Eğitim Müdürümüz Nuri Kapanoğlu, Siverek AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı

09-05-201809-05-201809-05-201809-05-201809-05-201809-05-201809-05-201809-05-201809-05-2018

 

Güney Mah.Atatürk Bulvarı No 72 Siverek - 04145521422

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.