ŞANLIURFA SİVEREK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜM OKUL VE KURUM MÜDÜRLERİNİN DİKKATİNE

Okulda Hijyen Şartları
TÜM OKUL VE KURUM MÜDÜRLERİNİN DİKKATİNE

 

İlgi      : Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 31.01.2020 tarih ve                 2266518 sayılı yazısı.

 

İlgi yazı gereği; okul, yurt, kreş gibi toplu yaşam alanları, bulaşıcı hastalıkların kolayca yayılma olasılığının yüksek olduğu yerlerdir. Değişen çevre ve iklim koşulları, toplu gıda tüketimi, tedarik ve sunum zincirinde yaşanabilecek uygunsuzluklar, sağlıklı içme ve kullanma suyuna erişim sorunları, kapalı mekanlardaki artış, altyapı sorunları, bulaşıcı hastalıklardan korunmak için gereken asgari kişisel hijyen uygulamaları ile ilgili bilgi eksiklikleri gibi bir çok faktörün bulaşıcı hastalıklar ve salgınlarının ortaya çıkmasına yol açtığı bilinmektedir.

Solunum yolu ile bulaşma sonucu kişide nezle, grip, kabakulak, kızamık, difteri,         suçiçeği, kızıl, boğmaca, el ayak ağız hastalığı gibi  bulaşıcı hastalıklar ile bronşit ve zatürre gibi hastalıklar da görülebilmektedir. 

Özellikle kış aylarında grip ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıkları olan kişilerle yakın temastan kaçınılmalı, sağlık uzmanlarının tavsiye ve önerileri kesinlikle dikkate alınmalıdır. Kişisel hijyen kurallarına önem verilmeli ve el hijyeni sağlanmalıdır. 

Bu bağlamda; bulaşıcı hastalıklar ve hijyen şartları konusunda; İlçemiz okullarındaki müdür ve yardımcılarının ekte gönderilen slayt ve bilgilendirmeler doğrultusunda ivedi olarak; öğrenci, veli ve öğretmenleri uygun bir salonda ya da sınıflarda bilgilendirmesi; öğrencilerin bir arada bulunduğu derslik, kantin, yemekhane, tuvalet, salon, spor alanı, yatakhane, banyo, okul servisi ve okul çevrelerinde temizlik ve hijyen şartlarının okul idarelerince sağlanması, yapılan faaliyetlerle ilgili Müdürlüğümüz İşyeri Sağlığı ve Güvenliği birimine bilgi verilmesi hususunda;

           Bilgi ve gereğini rica ederim.

 

 

                                                                                                                                                                                                    Nuri KAPANOĞLU     

                                                                                                                                                                                                İlçe Milli Eğitim Müdürü

/meb_iys_dosyalar/2020_02/05114500_123.docx

/meb_iys_dosyalar/2020_02/05114558_1.udf

Güney Mah.Atatürk Bulvarı No 72 Siverek - 04145521422

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.