ŞANLIURFA SİVEREK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

FATİH Envanter Modülü Veri Girişleri(Tüm Okul Müdürlükleri)

FATİH Envanter Modülü Veri Girişleri(Tüm Okul Müdürlükleri)

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen "Eğitimde FATİH Projesi" kapsamında yapılacak planlamalara esas teşkil eden okul/kurumlardaki envanter bilgilerinin ve bu bilgilerde meydana gelen değişikliklerin anlık izlenebilmesi, okul/kurumların ihtiyaçlarının tespiti ve proje planlamalarının daha etkin yürütülebilmesi amacıyla MEBBİS Devlet Kurumları Modülü altında açılan FATİH Projesi Envanter Modülü daha önce ilgi yazımız ile duyurulmuştur. Bu kapsamda yapılan veri girişlerinin tamamlanmadığı ya da eksik/hatalı uygulamaların olduğu ve bu nedenle yapılan planlamalarda aksamalara neden olduğu görülmektedir. Bu sebeple veri girişlerinin daha sağlıklı yapılabilmesi amacıyla 6-10 Nisan 2022 tarihleri arasında EBA platformu üzerinde okul idarecilerine yönelik "FATİH Projesi Okullar Envanter Giriş Modülü Kullanımı Semineri" açılarak gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ayrıca Genel Müdürlüğümüz tarafından daha önceki süreçlerde kullanılan "Etkileşimli Tahta Faz2 Keşif Yönergesi" yürürlükten kaldırılarak devam eden yeni etkileşimli tahta alım işlerinde operasyonel süreçlerin etkin ve verimli bir şekilde yönetilebilmesi, sistematik envanter takibi için oluşturulan "Fatih Envanter Modülü" veri girişlerinin sağlıklı yapılabilmesi ve  okul kapanması, bina güçlendirme, yıkım vb. nedenlerle ihtiyaç fazlası duruma gelmiş etkin şekilde kullanılamayan etkileşimli tahtaların il içinde ya da iller arasında ihtiyacı olan okullara naklinin yapılması süreçlerinin yürütülebilmesi için daha geniş kapsamlı olarak ele alınan "Etkileşimli Tahta Keşif, Montaj, Nakil  İşlemleri ve Fatih Envanter Modülü  Veri Giriş Kılavuzu" hazırlanmıştır. 

Bu kapsamda, ekteki kılavuzda belirtilen açıklamalar doğrultusunda yapılacak veri girişleri sonrasında envanter kayıtları, arıza süreçlerinin yönetildiği fatihpys.eba.gov.tr adresindeki sistemin veri tabanını oluşturacağından sürecin titizlikle ele alınarak envanter modülündeki bilgilerin eksiksiz bir şekilde doldurulması ve çalışmanın 22.05.2022 tarihine kadar tamamlanması hususunda,

Kılavuz: /meb_iys_dosyalar/2022_05/18153439_KYlavuz.pdf

Güney Mah.Atatürk Bulvarı No 72 Siverek - 04145521422

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.